Polityka prywatności

Witamy!

Niezmiernie miło nam, że doceniasz kwestię swojej prywatności i postanowiłeś tutaj zajrzeć. Na tej zakładce znajdziesz informacje odnośnie zasad przetwarzania danych osobowych oraz wykorzystywania plików cookies pozwalających na funkcjonowanie strony internetowej: https//dario-nadruki.com

Poniższa polityka prywatności jest skonstruowana w formie pytań oraz wyczerpujących dane zagadnienie odpowiedzi. Pozwoliło to na czytelne i przejrzyste zaprezentowanie ważnych informacji dla użytkowników.

W razie jakichkolwiek pytań w sprawie przetwarzania danych osobowych jesteśmy do Państwa dyspozycji pod adresem mailowym: biuro@dario-nadruki.com

Kim jesteśmy?

Jesteśmy firmą zajmującą się wykonywaniem nadruków na pasmanterii. Dario Nadruki to marka będąca własnością firmy o pełnej nazwie, która brzmi: “P.P.H.U. „DARIO”s.c. DARIUSZ ŚWIERCZYŃSKI WIESŁAWA ŚWIERCZYŃSKA”. 

Kto jest administratorem twoich danych osobowych:

Administratorem Twoich danych osobowych są właściciele firmy Dario Nadruki: DARIUSZ ŚWIERCZYŃSKI i WIESŁAWA ŚWIERCZYŃSKA.

Jakie informacje na Twój temat posiadamy?

  • udostępnione przez Państwa pliki graficzne, 
  • imię i nazwisko,
  • adres zamieszkania,
  • adres wykonywania działalności gospodarczej,
  • numer NIP,
  • adres e-mail,
  • numer telefonu,
  • dane zawarte w korespondencji do nas kierowanej,
  • numer rachunku bankowego,
  • produkty, które oglądałeś,
  • szczegóły dotyczące złożonych zamówień,
  • informacje o systemie operacyjnym i przeglądarce internetowej, z której korzystasz,
  • przeglądane postronny,
  • czas spędzony na stronie,
  • przejścia pomiędzy poszczególnymi podstronami,
  • kliknięcia w poszczególne linki,
  • źródło,z którego przechodzisz do naszej strony,
  • przedział wieku, w którym się znajdujesz,
  • Twoja Płeć,
  • Twoja przybliżona lokalizacja ograniczona do miejscowości,
  • Twoje zainteresowania określone na podstawie aktywności w sieci,
  • Twoja aktywność na naszym funpage’u znajdującego się pod adresem: https://www.facebook.com/dario.nadruki

Skąd pozyskujemy Twoje dane osobowe?

W większości przypadków sami przekazujecie nam dane celem możliwości zrealizowania zamówienia. Dzieje się tak kiedy wysyłają Państwo:

  • wiadomości z formularzy na stronie
  • bezpośrednie wiadomości na nasze adresy mailowe

Ponadto, część informacji uzyskujemy za pośrednictwem platform do analityki biznesowej takich jak:

  • Google Analytics, gromadzącego informacje w jaki sposób użytkownicy korzystają z naszej strony
  • Facebook Pixel, pozwalającego na targetowanie kampanii remarketingowych

Czy Twoje dane są bezpieczne?

Dbamy o bezpieczeństwo danych naszych klientów. Formularze wysyłają dane na nasz adres pocztowy przy użyciu szyfrowanego protokołu SSL. Dostęp do wiadomości mają tylko i wyłącznie upoważnieni pracownicy, potrzebni w procesie realizacji zamówienia. Wysyłane pliki graficzne potrzebne do wdrożenia indywidualnego nadruku nie są udostępniane osobom nieupoważnionym ani wykorzystywane przez naszą firmę do własnych celów. Są traktowane przez nas jako własność naszych klientów. W razie jakichkolwiek pytań służymy odpowiedziami pod adresem: biuro@dario-nadruki.com

W jakich celach przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Jest kilka celów gromadzenia i przetwarzania Twoich danych osobowych. Poniżej kompletna ich lista:

  • obsługa zamówienia – art. 6 ust. 1 lit. b RODO,
  • obsługa korespondencji – art. 6 ust. 1 lit. f RODO,
  • realizacja obowiązków podatkowych i księgowych – art. 6 ust. 1 lit. c RODO,
  • marketing własny – art. 6 ust. 1 lit. f RODO,
  • analiza, statystyka oraz optymalizacja – art. 6 ust. 1 lit. f RODO,

Zamówienia – szczegóły

Składając zamówienie, musicie podać nam niezbędne dane do realizacji zlecenia. Jeśli jest to zamówienie pod indywidualny zadruk, potrzebny jest nam oprócz danych kontaktowych, wysyłkowych i fakturowych – plik graficzny. Udostępnianie nam tych danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji zlecenia. W przypadku zamawiania indywidualnego nadruku przy pomocy naszego grafika – sam grafik udostępnia nam plik graficzny, z którego my korzystamy na potrzeby Państwa zlecenia. Natomiast, w przypadku gotowego wzornictwa potrzebne są nam jedynie informacje kontaktowe, wysyłkowe i fakturowe. 

Obsługa korespondencji – szczegóły

Kontaktując się z nami, naturalnie przekazujesz dane osobowe zawarte w treści, w szczególności adres e-mail oraz imię i nazwisko. Również podawanie tych danych jest dobrowolne, ale niezbędne by skontaktować się z nami. 

Twoje dane są w tym przypadku przetwarzane w celu kontaktu z Tobą, a podstawą przetwarzania jest art. 6 ust. 1 lit. f RODO, czyli nasz prawnie uzasadniony interes. Podstawą prawną przetwarzania po zakończeniu kontaktu jest również nasz usprawiedliwiony cel w postaci archiwizacji korespondencji na potrzeby zapewnienia sobie możliwości wykazania określonych faktów w przyszłości (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

Treść korespondencji może podlegać archiwizacji i nie jesteśmy w stanie jednoznacznie określić, kiedy zostanie usunięta. Masz prawo do domagania się przedstawienia historii korespondencji, jaką z nami prowadziłeś (jeżeli podlega archiwizacji), jak również domagać się jej usunięcia, chyba że jej archiwizacja jest uzasadniona z uwagi na nasze nadrzędne interesy, np. obrona przed potencjalnymi roszczeniami z Twojej strony.

Obowiązki podatkowe – szczegóły

Jeżeli wystawiamy na Twoją rzecz fakturę, to wchodzi ona w skład dokumentacji księgowej, która będzie przechowywana przez okres czasu wymagany przez przepisy prawa. Twoje dane osobowe w takiej sytuacji przetwarzane w celu realizacji ciążących na nas obowiązków podatkowych i księgowych(art. 6 ust. 1 lit.c RODO w zw. z przepisami regulującymi kwestie obowiązków podatkowych i księgowych).

Archiwum – szczegóły

W Ramach opisu poszczególnych celów przetwarzania danych osobowych, które znajdują się powyżej, wskazaliśmy terminy przechowywania danych osobowych. Terminy te często związane są z archiwizacją przez nas określonych danych na potrzeby zapewnienia sobie możliwości wykazania określonych faktów w przyszłości, odtworzenia przebiegu współpracy z klientem, wymienionej korespondencji, obrony, ustalenia lub dochodzenia roszczeń. Opieramy się w tym zakresie na naszym prawnie uzasadnionym interesie, o którym mowa w art.6 ust. 1 lit. f RODO.

Marketing – szczegóły

Nasza strona może gromadzić informacje na temat Twojej aktywności i w związku z nią wyświetlać Państwu targetowane reklamy podczas korzystania z witryn internetowych. Te działania realizujemy na łamach prawnie uzasadnionego interesu o którym mowa w art. 6 ust. 1 lit. f RODO.

Analiza, statystyka, optymalizacja – szczegóły

Nasza strona zbiera informacje statystyczne jak na niej zachowują się użytkownicy podczas przeglądania poszczególnych zakładek. Informacje poddajemy analizie w celu optymalizacji witryny i świadczenia lepszej jakości jej użytkowania. Nadmienione działania realizujemy w ramach art. 6 ust. 1 lit. f RODO, opierając się o nasz prawnie uzasadniony interes.

Kim są odbiorcy Twoich danych osobowych?

Dzisiejszy biznes nie jest w stanie obejść się bez usług świadczonych przez podmioty trzecie. My również korzystamy z takich usług. Nasi zewnętrzni usługodawcy biorący udział w przetwarzaniu danych to:

  • hostingodawca, przechowujący dane na serwerze
  • upoważnieni usługodawcy teleinformatyczni, wykonujący prace związane z witryną
  • dostawca systemu do fakturowania
  • biuro rachunkowe, przetwarzające dane widoczne na fakturach
  • firmy kurierskie, niezbędne do realizacji samej dostawy produktu
  • kancelaria prawna, która uzyska dostęp do danych w koniecznej sytuacji świadczenia pomocy prawnej

Co więcej, korzystamy z narzędzi, które gromadzą na Twój temat szereg informacji związanych z korzystaniem z naszej strony. Chodzi, w szczególności, o następujące informacje:

  • informacje o systemie operacyjnym przeglądarce internetowej, z której korzystasz,
  • przeglądane postronny,
  • czas spędzony na stronie,
  • przejścia pomiędzy poszczególnymi podstronami,
  • kliknięcia w poszczególne linki,źródło, z którego przechodzisz do naszej strony,
  • przedział wieku, w którym się znajdujesz,
  • Twoja płeć,
  • Twoja przybliżona lokalizacja ograniczona do miejscowości,
  • Twoje zainteresowania określone na podstawie aktywności w sieci.

Informacje te same w sobie nie mają, w naszej ocenie, charakteru danych osobowych. Ponieważ informacje te gromadzone są przez zewnętrzne narzędzia, z których korzystamy, informacje te przetwarzane są również przez dostawców narzędzi na zasadach wynikających z ich regulaminów oraz polityk prywatności. Zasadniczo, informacje te wykorzystywane są do świadczenia i ulepszania usług, zarządzania nimi, opracowywania nowych usług, mierzenia skuteczności reklam, ochrony przed oszustwami i nadużyciami, a także personalizowania treści i reklam wyświetlanych w poszczególnych serwisach, witrynach i aplikacjach. 

Jakie uprawnienia przysługują Ci w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?

RODO przyznaje następujące potencjalne uprawnienia związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:

  • prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii, 
  • prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych, 
  • prawo do usunięcia danych (jeżeli Twoim zdaniem nie ma podstaw, abyśmy przetwarzać Twoje dane, możesz żądać, abyśmy je usunęli),
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych (możesz żądać, abyśmy ograniczyli przetwarzanie danych wyłącznie do ich przechowywania lub wykonywania uzgodnionych z Tobą działań, jeżeli w Twojej opinii mamy nieprawidłowe dane lub przetwarzamy je bezpodstawnie),
  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych (masz prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu; powinieneś wskazać szczególną sytuację, która Twoim zdaniem uzasadnia zaprzestanie przez nas przetwarzania objętego sprzeciwem; przestaniemy przetwarzać Twoje dane w tych celach, chyba że wykażemy, że podstawy przetwarzania przez nas danych są nadrzędne wobec Twoich praw lub też, że Twoje Dane są nam niezbędne do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń),
  • prawo do przenoszenia danych (masz prawo otrzymać od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego dane osobowe, które dostarczyłeś nam na podstawie umowy lub Twojej zgody; możesz zlecić przesłanie tych danych bezpośrednio innemu podmiotowi),
  • prawo cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych, jeżeli uprzednio taką zgodę wyraziłeś,
  • prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego(jeżeli stwierdzisz, że przetwarzamy dane niezgodnie z prawem, możesz złożyć w tej sprawie skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych lub innego właściwego organu nadzorcza

Zasady związane z realizacją wskazanych powyżej uprawnień zostały opisane szczegółowo w art. 16–21 RODO. Zachęcamy do zapoznania się z tymi przepisami. Ze Swojej strony uważamy za potrzebne wyjaśnić Ci, że wskazane powyżej uprawnienia nie są bezwzględne i nie będą przysługiwać Ci w stosunku do wszystkich czynności przetwarzania Twoich danych osobowych.

Podkreślamy, że jedno z uprawnień wskazanych powyżej przysługuje Ci zawsze – jeżeli uznasz, że przy przetwarzaniu Twoich danych osobowych dopuściliśmy się naruszenia przepisów o ochronie danych osobowych, masz możliwość wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

Zawsze możesz również zwrócić się do nas z żądaniem udostępnienia Ci informacji o tym, jakie dane na Twój temat posiadamy oraz w jakich celach je przetwarzamy. Wystarczy, że wyślesz wiadomość na adres biuro@dario-nadruki.com. Dołożyliśmy jednak wszelkich starań, aby interesujące Cię informacje zostały wyczerpująco przedstawione w niniejszej polityce prywatności. Podany powyżej adres e-mail możesz wykorzystać również w razie jakichkolwiek pytań związanych z przetwarzaniem Twoich Danych osobowych.

Czy korzystamy z plików cookies i czym one są?

Nasza strona, podobnie jak niemal wszystkie inne strony internetowe, wykorzystują pliki cookies.

Cookies to niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (np.komputerze, tablecie, smartfonie), które mogą być odczytywane przez nasz system teleinformatyczny (cookies własne) lub systemy teleinformatyczne podmiotów trzecich (cookies podmiotów trzecich).W plikach cookies mogą być zapisywane i przechowywane określone informacje, do których następnie systemy teleinformatyczne mogą uzyskiwać dostęp w określonych celach.

Jakie pliki cookies podmiotów trzecich są wykorzystywane?

W ramach funkcjonowania naszej strony występują pliki cookies poniższych podmiotów trzecich:

  • Google Analytics
  • Google Tag Manager
  • Google AdWords
  • Facebook Pixel

Google Analytics – szczegóły

Korzystamy z narzędzia Google Analytics zapewnianego przez Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Działania w tym zakresie realizujemy, opierając się na naszym prawnie uzasadnionym interesie, polegającym na tworzeniu statystyk i ich analizie w celu optymalizacji naszych stron internetowych. W celu korzystania z Google Analytics, zaimplementowaliśmy w kodzie naszej strony specjalny kod śledzący Google Analytics. Kod śledzący wykorzystuje pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi Google Analytics. W każdej chwili możesz zablokować kod śledzący Google Analytics, instalując dodatek do przeglądarki udostępniany przez Google: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Google Analytics w sposób automatyczny gromadzi informacje o Twoim korzystaniu naszej strony. Zgromadzone w ten sposób informacje są najczęściej przekazywane do serwerów Google, które mogą znajdować się w całym świecie i tam przechowywane.

Google Tag Manager – szczegóły

Korzystamy z narzędzia Google Tag Manager zapewnianego przez Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA umożliwiającego zarządzanie tagami, czyli drobnymi fragmentami kodu, dzięki którym jesteśmy w stanie kontrolować ruch i zachowanie użytkowników, zbierać informacje o skuteczności reklam i podejmować działania mające na celu ulepszanie naszej strony. Google Tag Manager nie zbiera żadnych informacji umożliwiających Twoją identyfikację, jednakże narzędzie to powoduje uruchomienie innych tagów, które z kolei mogą zbierać dane.

Google AdWords – szczegóły

Korzystamy Z Funkcji remarketingowych dostępnych w ramach systemu Google AdWords obsługiwanego przez Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Działania w tym zakresie realizujemy, opierając się na naszym prawnie uzasadnionym interesie, polegającym na marketingu własnych produktów lub usług. Przy okazji odwiedzin naszej strony internetowej automatycznie pozostawiany jest w Twoim urządzeniu plik remarketing cookie firmy Google, który zbiera informacje na temat Twojej aktywności na naszej stronie. Dzięki zgromadzonym w ten sposób informacją jesteśmy wstanie wyświetlać Ci reklamy w ramach sieci Google w zależności od Twoich zachowań naszej stronie. Przykładowo, jeżeli wyświetlisz jakiś produkt, informacja o tym fakcie zostanie odnotowana przez plik remarketing cookie, co sprawi, że będziemy mogli skierować do Ciebie reklamę dotyczącą tego produktu lub jakąkolwiek inną, którą uznamy za właściwą. Reklama ta zostanie wyświetlona Ci w ramach sieci Google podczas korzystania przez Ciebie z Internetu, przeglądania innych stron internetowych itp.

Podkreślamy, że my, korzystając z Google Ads, nie gromadzimy jakichkolwiek danych, które pozwalałaby na Twoją identyfikację. Ewentualne zestawienie danych w taki sposób, że nabierają one charakteru danych osobowych, może być dokonywane po stronie Google, ale w tym zakresie nie ponosimy już za to odpowiedzialności, ponieważ Google realizuje te działania na podstawie umowy zawartej z Tobą jako użytkownikiem usług Google. My, korzystając z Google AdWords, jesteśmy jedynie w stanie definiować grupy odbiorców, do których chcielibyśmy, by nasze reklamy docierały. Na tej podstawie Google podejmuje decyzję, kiedy i w jaki sposób zaprezentuje Ci naszą reklamę. Dalsze przetwarzanie informacji ma miejsce tylko wtedy, gdy wyraziłeś zgodę wobec Google na łączenie historii przeglądania z Twoim kontem oraz wykorzystanie informacji z Twojego konta Google do personalizowania reklam, które wyświetlane są na stronach internetowych. W takiej sytuacji Google wykorzysta Twoje dane w celu stworzenia i zdefiniowania list grup docelowych dla celów remarketingu na różnych urządzeniach. W tym celu Google łączy tymczasowo zebrane informacje z innymi posiadanymidanymi, aby utworzyć grupy docelowe.Jeżeli nie chcesz otrzymywać personalizowanych reklam, możesz zarządzać ustawieniami reklam bezpośrednio po stronie Google: https://adssettings.google.com/.Jeżeli jesteś zainteresowany szczegółami związanymi zwykorzystywaniem przez Google danych z witryni aplikacji, które korzystają zusług Google, zachęcamy do zapoznania się z tymi informacjami: https://policies.google.com/technologies/partner-sites.

Facebook Pixel – szczegóły

W ramach systemu reklam Facebook Ads zapewnianego przez Facebook Inc.,1601 S.California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA, korzystamy z funkcji Niestandardowych Grup Odbiorców w celu kierowania do określonych grup użytkowników targetowanych przekazów reklamowych. Działania w tym zakresie realizujemy, opierając się na naszym prawnie uzasadnionym interesie, polegającym na marketingu własnych produktów lub usług. W celu kierowania do Ciebie reklam spersonalizowanych pod kątem Twoich zachowań na naszej stronie, zaimplementowaliśmy w ramach naszej strony Pixel Facebooka, który w sposób automatyczny gromadzi informacje o Twoim korzystaniu z naszej witryny. Zgromadzone w ten sposób informacje są najczęściej przekazywane do serwerów Facebooka, która mogą znajdować się na całym świecie, w szczególności w Stanach Zjednoczonych Ameryki (USA).Informacje zbierane w ramach Pixela Facebooka są anonimowe, tj. nie pozwalają nam na Twoją identyfikację. W zależności od Twojej aktywności na naszych stronach możesz trafić do określonej grupy odbiorców, ale w żaden sposób nie identyfikujemy poszczególnych osób należących do tych grup.

Informujemy Cię jednak, że Facebook może łączyć zbierane informacje z innymi informacjami o Tobie zebranymi w ramach korzystania przez Ciebie z serwisu Facebook i wykorzystywać dla swoich własnych celów, w tym marketingowych. Takie działania Facebooka nie są już zależne od nas, a informacji o nich możesz szukać bezpośrednio w polityce prywatności Facebooka: https://www.facebook.com/privacy/explanation. Z Poziomu swojego konta na Facebooku możesz również zarządzać swoimi ustawieniami prywatności. Tutaj znajdziesz przydatne informacje w tym zakresie: https://www.facebook.com/ads/settings

Czy śledzimy Twoje zachowania podejmowane w ramach naszej witryny?

Tak, korzystamy z narzędzi Google Analytics, Google AdWords, Google Tag Manager oraz Facebook Pixel, które wiążą się z gromadzeniem informacji na temat Twoich aktywności na naszej stronie. Narzędzia te zostały szczegółowo opisane w ramach pytania poświęconego plikom cookies podmiotów trzecich, dlatego nie będziemy powtarzać tych informacji również tutaj.

Czy kierujemy do Ciebie targetowane reklamy?

Tak, korzystamy z Facebook Ads oraz Google Ads, w ramach których możemy kierować reklamy do określonych grup docelowych zdefiniowanych w oparciu o różne kryteria takie jak wiek, płeć, zainteresowania, zawód, praca, działania podejmowane uprzednio w ramach naszej strony. Narzędzia te zostały szczegółowo opisane w ramach pytania poświęconego plikom cookies podmiotów trzecich, dlatego nie będziemy powtarzać tych informacji również tutaj.

W jaki sposób możesz zarządzać swoją prywatnością?

Odpowiedź na to pytanie znajduje się w wielu miejscach tej polityki prywatności przy okazji opisywania poszczególnych narzędzi, reklamy behawioralnej, zgody na cookies itp. Niemniej jednak, dla Twojej wygody zebraliśmy jeszcze raz te informacje w jednym miejscu. Poniżej znajdziesz listę możliwości zarządzania swoją prywatnością:

Jak długo przechowujemy twoje dane?

Twoje dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji poniższych celów:

  • obsługa zamówienia – art. 6 ust. 1 lit. b RODO,
  • obsługa korespondencji – art. 6 ust. 1 lit. f RODO,
  • realizacja obowiązków podatkowych i księgowych – art. 6 ust. 1 lit. c RODO,
  • marketing własny – art. 6 ust. 1 lit. f RODO,
  • analiza, statystyka oraz optymalizacja – art. 6 ust. 1 lit. f RODO,

a po tym czasie przez okres oraz w zakresie wymaganym przez przepisy powszechnie obowiązującego prawa.

Czy Twoje dane osobowe podlegają automatyzacji?

W odniesieniu do Twoich danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO.

Czy jest wymóg co do podawania danych?

Obowiązek podania przez Ciebie danych osobowych jest wymogiem tylko umownym. Brak podania danych osobowych uniemożliwi lub utrudni realizację umowy.